Приказен герой помага в тестването на децата в плевенско училище

Майка влиза в ролята на Мини Маус, за да превърне процеса в игра

18.11.2021 | 18:32 Редактор: Теодора Патронова

Четири седмици след въвеждане на дистанционното обучение все още не е ясно кога ще има безплатни тестове и за големите ученици. Засега такива са осигурени само за учениците от 1-ви до 4-и клас. 

Тестването на децата в плевенското иновативно начално училище "Христо Ботев" се прави като игра. Десислава Дамянова се превърна в Мини Маус и заедно с други родители доброволци се включи в тестването на учениците.

"Децата по-лесно приемат чрез приказния герой това, което трябва да се случи. Непринудено преминават през тестовете и учебния процес", коментира Дамянова.

Десислава е юрист и макар че професията ѝ е далеч от приказните герои, влиза в ролята на Мини Маус, защото щастието на децата е приоритет. 

"Тук съм в качеството си на родител и на човек, който обича децата и вярва, че трябва да са щастливи", подчерта още тя.

В помощ на Мини Маус в тестването на децата се включиха и студенти по медицина

"Задават ни най-различни въпроси, за медицината, за тестовете, за коронавируса.... Като цяло нито са притеснени, нито има някакви проблеми с тестването", обясни студентът Биляна Михова.

Над 70% от учениците в най-голямото начално училище в Плевен вече учат присъствено.

"Много от родителите, след като видяха, че тестовете са безобидни, подават декларации и се включват в учебния процес. Много бързо децата даже ги приемат като игра", заяви директорът Цветелин Горанов.

Тестването да децата продължа да се прави два пъти седмично.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК