Кои са зодиите, които не понасят критика?

Лъвовете смятат, че са най-добрите във всичко

14.11.2021 | 06:00 Редактор: Искра Ангелова
Кои са зодиите, които не понасят критика?

Има хора, които са достатъчно сигурни в себе си и нямат проблем да приемат разумната критика, която им е предложена по конструктивен начин. Тези хора не позволяват на подобни забележки, съвети или насоки да засегнат чувствата им и като цяло не ги приемат твърде лично. От друга страна, има хора, които никога не могат да понесат критиката с лека ръка. Този тип личности обикновено са по-дребнави, докачливи и/или неуверени в себе си. Според астрологията представителите на четири зодии не умеят да приемат критиките правилно, така че да се възползват от тях максимално, да се мотивират и да се подобрят.

Ето и кои са тези знаци:

Лъв

Лъвовете смятат, че са най-добрите във всичко. Те чувстват, че никога не могат да допуснат грешка или да направят нещо нередно и заради това те не знаят как да се справят или да реагират на критиката, когато я получат. Лъвовете се опитват да изглеждат хладнокръвни, когато някой ги критикува, но истината е, че приемат забележките твърде лично, като смятат, че другият човек просто не ги харесва или им завижда и затова им намира кусури. Лъвът рядко може да извлече нещо полезно от критиката, защото просто не се вслушва в нея.

Дева

Девите вярват, че са перфектни. Те смятат, че имат много по-добри умения, знания и способности от повечето хора в своя социален кръг. Тоест, смятат се за много по-качествени, комплексни, интелигентни и мултифункционални личности от всички останали. Затова, когато някой критикува работата им, Девите се чувстват не само много наранени, но стават и много отбранителни. Те отвръщат на удара с удар, като не пропускат да уведомят другия човек, че мнението му е погрешно, а способностите му са далеч от съвършенството.

Стрелец

Стрелците може да са много забавни, но в същото време са и доста дребнави. Те никога не могат да приемат критиката конструктивно. Стрелците имат навика да поставят под съмнение мнението на всеки човек, който им посочва грешките. Те изглеждат много самоуверени, но вътрешно си имат своите несигурности и затова се засягат много, когато някой ги сочи с пръст. Хората от този знак приемат критиката като вид обида, която цели не да ги подобри в даден аспект от живота им, а по-скоро да ги накара да се почувстват зле за себе си, информира tialoto.bg.

Риби

Рибите не са особено самоуверени по природа и затова понасят всяка критика много трудно и болезнено. Те може би са най-докачливата зодия и виждат задни мисли и в най-тънката забележка по техен адрес. И най-лекият упрек към Рибите трябва да бъде поднесен много тактично и внимателно, защото те лесно се потискат от негативните думи. Терминът "градивна критика" при Рибите е почти неприложим. Те рядко вникват в грешките си и/или си взимат поуки от тях, особено ако някой друг им ги е посочил. Самите те трябва да осъзнаят своите недостатъци, за да имат вътрешна мотивация да ги изкоренят.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК