Твърдения за парите, в които трябва да спрем да вярваме

Важно е да пресмятаме разходите си, така че да не изпадаме в трудна финансова ситуация

13.11.2021 | 07:10 Редактор: Теодора Патронова
Твърдения за парите, в които трябва да спрем да вярваме

Всеки има своите навици на харчене, които се основават на определени вярвания. Понякога ни се случва да направим прибързан разход за удоволствие и го разбираме по отрицателните цифри в бюджета ни. Е, това е само едно от погрешните вярвания за парите, които ни правят по-бедни. Вижте още няколко.

"Имам право да се отнасям добре със себе си."

Думи, с които често се утешаваме след труден период. Тогава ни се иска да се възнаградим за стреса, през който сме преминали. Но такива харчове можем да си позволим, само ако разполагаме с достатъчно пари и не ползваме кредитната си карта. Разбира се, че трябва да си доставяме удоволствия, но е важно да пресмятаме така разходите си, че да не се окажем отново в трудна ситуация и то финансова.

"Човек един път прави сватба, така че тегленето на банков кредит е възможно."

Много хора, които планират пищна сватба, не си правят добре сметката. Очакват да получат много пари от роднини и приятели, с които да върнат голяма част от банковия кредит. Погрешно вярване, което може да доведе до проблеми с партньора в даден момент, когато осъзнаете, че е можело да си организирате по-малка, семпла, но красива сватба, без да затъвате в големи дългове.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК