Уникалните скулптури на Лоренцо Куин казват много

Най-новата му инсталация е до пирамидите в Гиза

12.11.2021 | 09:18 Редактор: Тодор Петров
Уникалните скулптури на Лоренцо Куин казват много

Някои от вас вероятно са виждали на живо или в интернет уникалните скулптури на ръце във Венеция. Техен автор е Лоренцо Куин, който е син на холивудската кинолегенда Антъни Куин. Израства в Италия и САЩ, завършвайки Академията за изящни изкуства в Ню Йорк.

15 метра височина и 65 метра ширина, Building Bridges е зашеметяващо допълнение към града.

Всеки чифт ръце на скулптурата отбелязва една от шестте универсални човешки ценности: Приятелството - да градим бъдещето заедно; Мъдрост - за вземане на взаимноизгодни решения; Помощ - за укрепване на трайни отношения; Вяра - да се доверяваш на сърцето си и на собственото си достойнство; Надежда - за достойни усилия; Любов - основната цел за всичко, споделя Куин.

Всеки чифт ръце изразява тези ценности чрез докосването си, независимо дали се докосват леко или силно се хващат. Лоренцо Куин базира тези скулптури от реални отливки на човешки ръце от хора на различна възраст.

Неговите скулптури на ръце са по цял свят, не само във Венеция. Посланията на неговите инсталации впечатляват и вълнуват - основната цел на всяко изкуство.

"Една от причините да избера да бъда скулптор е дълголетието му. Идеята да мога да общувам с бъдещите поколения чрез изкуството, което оставям след себе си, винаги ме е хипнотизирала. Изкуството има способността да измами смъртта и да те направи безсмъртен", казва Лоренцо.

Най-новата му инсталация, която може да видите до края на месеца, е озаглавена "Завинаги е сега". Тя е до пирамидите в Гиза край Кайро. 

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК