Начини, по които да разберем дали сме интелектуално съвместими

В дългосрочен план противоположностите трудно биха могли да изградят устойчива и хармонична връзка

10.11.2021 | 08:46 Редактор: Жаклина Иванова
Начини, по които да разберем дали сме интелектуално съвместими

Противоположностите се привличат. Тази максима се шири в пространството като едно от основните схващания за любовта. В нея има повече митология, отколкото реалност.

В дългосрочен план противоположностите трудно биха могли да изградят устойчива и хармонична връзка, ако не се припокриват на някои от най-важните нива.

Интелектуалната съвместимост е един такъв показател, който може да изиграе изключително съществена роля за това дали връзката ви е хармонична и дали сте открили точния за вас партньор.

Ако се питате дали сте съвместими, трябва да откриете дали си съвпадате най-напред на интелектуално ниво. Ето и няколко начина да разберете това.

Имате еднакви интелектуални ценности

Един от първите и най-явни знаци дали се допълвате по интелектуални ценности или не, са ежедневните ви навици и това какво ви вълнува в интелектуален план. Ако партньорът ви предпочита да лежи на дивана и да гледа телевизия, докато вие четете книга или енциклопедия, едва ли бихте имали общо бъдеще заедно. Дори между вас да е пламнала любов на физическо ниво, страстта ще угасне в даден момент и интелектуалните ви различия ще лъснат с пълна сила.

Учите се един от друг

Партньорите в щастливи двойки, които вибрират на една и съща честота, обикновено се учат един от друг. Ако сте интелектуално съвместими, ще намирате другия за интересен, за човек, от когото винаги има какво да научите.

Този процес тласка развитието на връзката напред. Ако сте открили човек, с когото сте на едно интелектуално ниво, вероятността да останете дълго заедно и да сте щастливи, е по-голяма.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК