Първата обърната къща в България е най-новата атракция в Черноморец

Антигравитационното усещане вътре е постигнато с реални предмети от бита

08.11.2021 | 14:26 Редактор: Искра Ангелова

Обърнатата къща в Черноморец ще заработи като атракцион през лятото на следващата година.

Преди пет години се появи първата обърната къща за гости у нас, но като тази в Черноморец, в която абсолютно всичко е обърнато, втора няма. Семейството на ветеринарния лекар д-р Чанева решава да създаде напълно преобърната къща.

"Идеята дойде с едно наше посещение с моята дъщеря в Тайланд. В един мрачен ден, когато не можеше да се ходи на плаж, посетихме една такава къща. И цялото семейство много се забавлявахме", сподели д-р Ана Чанева.

Антигравитационното усещане вътре е постигнато с реални предмети от бита, монтирани на тавана безопасно. Истинска е пералнята, хладилникът и чашите за вино, както и всички аксесоари. А първият етаж с всекидневна и кухненско обзавеждане, тук се е превърнал в трети етаж вместо таванското помещение.

"Макети въобще няма, всичко е абсолютно истинско, реално. Обзавеждане, техника, легла - всичко. Самата кола е истинска. Укрепването иска доста инженерна мисъл наистина, няма риск нещо да падне", допълни д-р Чанева.

Довършителните работи в градината продължават. Навън вече е поставена закачлива бензиностанция за знания - наречена "знаностанция". 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
2 rate up comment rate down comment 0
Кейт
преди 2 години
Никак не е първата обърната къща в България. От много години насам в с, Марчево /Г. Делчевско/ функционира като къща за гости подобно архитектурно недоразумение, че и облечено в ужасяващ зелен цвят... Само стоейки до оградата, за да я види човек, започва да залита .... Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 1
Танче
преди 2 години
Жалко за хубавато къща, не ми харесва да я гледам обратна. Нищо обратно не е хубаво! Грозно е! Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 1
Благо
преди 2 години
Обратна къща, колко ли парички се е изръсила горката. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
popov
преди 2 години
Не е първата,има същата в с,Огняново Гоце Делчев ако.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Петър
преди 2 години
Чанева кожи дере от клиентите, морето скоро и него ще обърне! Сигнализирай за неуместен коментар