Георги Господинов, Васко Василев, Лили Иванова: Кои са днешните будители?

Популярни имена от българския културен живот разказват с фотографска изложба

01.11.2021 | 21:43 Редактор: Здравко Черкезов

Популярни имена от българския културен живот разказват кои са техните будители с фотографска изложба. Тя беше открита днес пред Народния театър и ще остане там до 14 ноември.

"Моите будители са всички хора, които срещнах в житейския си път – големите артисти, родителите, учителите", сподели актрисата Бойка Велкова.

Райна Кабаиванска, Теодор Ушев, Георги Господинов, Васко Василев, Лили Иванова и много други говорят с благодарност за личностите, събудили у тях любовта към културата и изкуството. В проекта се включват още прима балерината Марта Петкова и премиер солистът Никола Хаджитанев от "Софийската опера и балет". 

"Моите будители са учителите ми, които са ме научили да се боря, да искам, да мога", каза балерината Марта Петкова. 

"Най-големият будител за мен остава сцената, но мога да кажа и много имена, даже Марта, Ясен Еълчанов, Михаил Баришников и много други", изброи балетистът Никола Хаджитанев. 

Автор на снимките е един от най-талантливите български фотографи – Костадин Кръстев – Коко, който работи по проекта почти три месеца. 

"Да се срещнеш с тези вдъхновяващи и успели хора, истински будители на нашето време, е нещо велико. За мен беше огромно удоволствие да ги заснема и да се докосна поне за час до тях", сподели Коко.

Инициативата подпомага социалния и здравен фонд на Съюза на артистите в България. Част от средствата ще бъдат предназначени за стипендии за студенти по актьорско майсторство. 

Видеоразказите на участниците ще може да се видят през целия месец ноември в социалните медии на Съюза на артистите.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
ТОТЮ
преди 2 години
Днешните будители са вчерашните такива-Ботев,Вазов,Каравелов, Д.Талев, Паисий,Кл.Охридски,Алеко и т.н. и т.н. и т.н.... Сигнализирай за неуместен коментар