Какви са рисковете пред дългото застояване пред компютъра?

Движението е от съществено значение за физическото и психичното здраве

28.10.2021 | 22:33 Редактор: Теодора Патронова
Какви са рисковете пред дългото застояване пред компютъра?

Съвременният работен ритъм често изисква от нас да прекарваме 6-8, а понякога и повече часове, седнали пред екрана на компютъра. С поредицата локдауни от началото на пандемията от Ковид-19 в тази ситуация се оказаха и подрастващите, които имат още по-голяма нужда от движение и здравословна среда. 

Работната среда, която ни дава възможности за повече движение, е от решаващо значение за добрата производителност, за мотивацията и концентрацията по време на работния процес. 

Какви са рисковете, пред които сме изправени?

Движението е от съществено значение за физическото и психичното здраве и е важно да интегрираме колкото се може повече от него в рамките на работния ден. Човешкото тяло е създадено да се движи и движението играе жизненоважна роля за правилното функциониране на всички органи и системи.

Без адекватна физическа активност се излагаме на по-висок риск от множество сериозни здравословни проблеми, включително заболявания на опорно-двигателния апарат, диабет и инсулинова резистентност, храносмилателни и сърдечно-съдови проблеми, психични смущения, депресия и др. 

Четете повече в puls.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК