Плодове и зеленчуци за красива и сияйна кожа

Те ни осигуряват редица важни хранителни вещества

19.10.2021 | 14:35 Редактор: Жаклина Иванова
Плодове и зеленчуци за красива и сияйна кожа

Есента е идеалният сезон, през който да се насладим на определени плодове и зеленчуци, които са не само вкусни, но и ни осигуряват редица важни хранителни вещества. През есента и зимата, както през пролетно-летния сезон, кожата ни се нуждае от специални грижи, за да бъде здрава и красива. Храната също влиза в грижата за нейното добро състояние. Вижте кои вкусни плодове и зеленчуци да добавите към менюто си за повече красота.

Червено цвекло

Вкусен зеленчук с високо съдържание на калий, фибри, желязо, витамини А, В и С, както и магнезий. Всички тези хранителни вещества спомагат за предпазване от свободните радикали, които водят до преждевременно стареене на кожата, както и различни кожни проблеми.

Тиквени семки

Те са част от тиквата, която е чудесна, и обикновено по-често хапваме от тези семки през есента, затова няма как да не ги споменем в полезните за кожата храни. Тиквените семки са богати на цинк, който стимулира обновяването на клетките и предпазва кожата от инфекции. Също така съдържат и витамини А, С и Е, бета-каротин, който е много полезен за защита на кожата от увреждане от слънцето. Вкусните семки ни осигуряват и незаменими мастни киселини, които поддържат кожата свежа и балансирана.

Ябълки

Хапваме ябълки през цялата година, но сякаш свързваме тези плодове с есента. Консумацията им ни осигурява витамин С, фибри, флавоноиди. Смята се, че плодовете спомагат за намаляване на кожните раздразнения, акне.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК