fallback

Изложбата "Нощни персонажи" показва другото лице на известни актьори

"Нощта на театрите" ще включва и целодневни представления

11.10.2021 | 14:17 Автор: Теодора Патронова

За редица обичани български актьори сцената е платформата, през която чрез различните си превъплъщения предават послание и смисъл на публиката. 19 фотографии на популярни артисти, включени в изложба "Нощни персонажи" към програмата на "Нощта на театрите", показват другата страна на познатите ни лица.

Боряна Братоева, която е част от пловдивската трупа, признава, че е трудно да се разкрие пред камерата по един нов начин, който разкрива личния ѝ свят. 

"Актьорът много трудно допуска публиката и останалите хора в личния си свят, много често си слага маска и без той самият да знае. Заради това тази фотография за мен беше огромно предизвикателство. Изкуството е да улавяш най-красивото у човека и да разказваш истории чрез обектива. Магията на черно-бялата фотография разкрива невидимата част у актьорите и остава само емоцията", разказа тя. 

"Тази година решихме да покажем по-личната страна на всеки един от актьорите, различни от това, което виждаме на сцената. Просто да покажем частичка от техния свят", обясни друг от фотографите.

Освен изложбата, тазгодишното издание на "Нощта на театрите" ще включва още целодневни представления и ще изпълнява желанията на зрителите.

Един от организаторите коментира, че целта е зрителят за погледне зад кулисите, да види другата страна на театралното изкуство, да отиде на театър в по-различно време, да има съпътстващи неща, да се срещне с актьорите.

"Да надникне в един друг свят, който в обикновеното ходене на театър няма как да докосне. Всеки, който иска да се докосне до магията на театъра може да го направи на 20 ноември в 15 града, като събитията ще се провеждат както на живо, така и онлайн", призова той.  

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback