16-годишната Никол, която впечатли Италия с гласа си – отхвърлена у нас

"В България няма много възможности да станеш певец", сподели тя

01.10.2021 | 19:42 Редактор: Искра Ангелова

На световния ден на музиката ще ви разкажем за момиче от България, което предизвика фурор в Италия. 16-годишната Никол обра овациите на публиката и журито на музикално състезание.

Вратите на най-популярното риалити за музикални таланти се отвориха за едно момиче от България. 16-годишната Никол Паласчева бе приета единодушно и категорично с 4 гласа "Да" от журито в италианското издание на музикалното състезание X-Factor. 

Сред хората, казали "Да" на Никол, е и световноизвестният MIKA, изпял хита "Relax, Take It Easy". 

Никол е родена в София. Започва да свири на пиано от 4-годишна, две години по-късно започва и да пее. Когато е на 12 Ника печели 3-то място на международния музикален конкурс "Сан Ремо джуниър". У нас участва в множество конкурси, отхвърлена е обаче от два музикални формата.

"Дойдох в Италия, защото в България няма много възможности да станеш певец. Всички ми казват, че живея в приказка, защото живея в Италия. У е перфектното място за писане на песни и музика. Толкова се радвам, че съм тук. Мечта ми е, откакто бях малка, да бъда X-Factor. Сега мечтата ми става реалност", сподели Никол.

Менторът на Никол е музикалният продуцент Дарияна Куманова, която също е от България. Среща Никол в България, когато е само на 9 години и оттогава е сигурна, че тя ще стъпи на световната сцена. 

"Преди да излезе на сцената, Никол е абсолютен, пълен непукист. Честно казано, за първи път виждам такъв артист, който изобщо не му пука. Тя може да заспи преди да излезе на сцената, може да си пие вода, нещо да яде, да се смее и изобщо не ѝ пука. Гледаш другите артисти, които треперят, всичко им е така вътрешно. Тя си седи спокойна", сподели Куманова.

Дарияна Куманова смята, че Никол получава своя шанс в Италия, а не в родината, защото стилът ѝ е интернационален. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК