Нощни навици, с които казваме "чао" на бръчките

Ако пропускате вечерното почистване на кожата, време е да започнете да го правите

29.09.2021 | 22:25 Редактор: Жаклина Иванова
Нощни навици, с които казваме

Когато полагате усилия за красотата си, вероятно го правите през деня. За да бъде красива, здрава и сияйна кожата ви и за да я предпазите от ранна поява на бръчки, трябва да се погрижите за нея и през нощта.

Ето кои нощни навици могат да помогнат на кожата ви да изглежда перфектно.

1. Правилно почистване

Ако пропускате вечерното почистване на кожата, време е да започнете да го правите. Почистването на грима и мръсотията от кожата е съществено за стимулирането на обновлението на кожните клетки, намаляване секрецията на себум и свиването на порите. Всички тези предпоставки създава възпаления, бръчки, акне и дехидратират кожата.

2. Не забравяйте да хидратирате

Хидратацията е важна както през деня, така и през нощта. Изберете хидратиращ крем, който да няма прекалено плътна текстура, която да запуши порите през нощта. Съобразете се с типа кожа, който имате.

3. Включете нощна антистарееща терапия

Кожата е много възприемчива през нощта, когато сте напълно отпуснати. Това прави този период подходящ за дълбока хидратация и използване на продукти против стареене, например ретинолови серуми. Можете да ги включвате в рутината си 3-4 пъти седмично. Ексфолиращите киселини също могат да се прилагат два пъти седмично през нощта, например продуктите с алфа-хидрокси киселини.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК