fallback

Анджелина Джоли откровено за насилието, Уайнстийн и Брад Пит

"Бях поканена за "Авиаторът", но отказах, защото Харви беше въвлечен", сподели тя

10.09.2021 | 06:30 Автор: Искра Ангелова

През последните няколко седмици Анджелина Джоли постоянно е под светлината на прожекторите. Съвсем скоро ще можем да я видим като един от новите супергерои на Marvel във филма "Вечните", но новините около нея не са свързани с това. Всъщност Джоли е по медиите заради продължаващата съдебна битка с Брад Пит, с когото спорят за попечителството над шестте си деца. Засега везните са в полза на Анджелина, но бившият ѝ съпруг не мисли да се отказва.

Актрисата наскоро се присъедини и към социалната мрежа Instagram, но не за собствено удоволствие, а да насочи вниманието на феновете си към случващото се в различни страни от Третия свят и бежанците, които бягат от войната. Първите ѝ публикации бяха свързани с Афганистан, последвани от битката за равни човешки права и осигуряването на спокоен живот по цялата планета.

Сега Джоли отново е в центъра на вниманието заради последното си дълго интервю с The Guardian. В него тя дискутира Брад Пит, Харви Уайнстийн и кариерата си в ООН. Актрисата говори за срещата си с обвинения в множество изнасилвания продуцент и как това я е накарало да откаже филм на Мартин Скорсезе заради връзката му с Уайнстийн.

Когато е попитана кога за първи път се е почувствала унизена във филмовата индустрия, Джоли отговаря "Е, без изненада, Харви Уайнстийн. Работех с него, когато бях млада". Анджелина е само на 21 години, когато получава роля в романтичната комедия "Playing by Heart“, където Уайстийн е продуцент. Признава, че е успяла да избяга от лапите му, но смята, че много жени не споделят своите истории, защото са се измъкнали от насилието.

"Когато избягаш от стаята, си мислиш, че мъжът не е успял да те нарани, нали? Истината е, че дори опитът за насилие, е насилие".

Що се отнася до случилото се в онази хотелска стая, Джоли отказва да споделя детайли, но признава, че било пълна злоупотреба с права. "Така беше. Беше повече от опит, беше нещо, от което трябваше да избягам. Стоях настрана и предупреждавах хората за него. Помня, че казах на Джони, първият ми съпруг, който се справи чудесно със ситуацията, да разкаже и на други мъже – да не позволят на момичета да бъдат насаме с Харви".

Заради Уайнстийн Анджелина отказва роля в един от най-известните филми на Мартин Скорсезе – "Авиаторът". Продуцентската къща, която застава зад него, е Miramax – собственост именно на Харви. В лентата играят Леонардо ди Каприо, Кейт Бланшет, Кейт Бекинсейл, Алек Болдуин, Джъд Лоу и много други. Печели 5 награди "Оскар", включително за най-добра женска роля (Бланшет), най-добра кинематография, най-добър монтаж, най-добър декор и най-добри костюми.

"Бях поканена за "Авиаторът", но отказах, защото Харви беше въвлечен. Не исках никога да работя отново с него. Беше ми трудно, когато Брад го правеше".

Джоли споделя, че се е скарала с тогавашния си съпруг, когато той приема ролята във филма "Inglorious Basterds" на Куентин Тарантино, продуциран от компанията на Уайнстийн. Допълва, че е била и обидена, когато Брад се свързва с Харви, за да го покани за продуцент на филма Killing Them Softly.

Малко по-късно в интервюто Анджелина говори и за обвиненията в домашен тормоз, направени срещу Пит. Темата беше зачекната заради новата ѝ книга Know Your Rights, която е наръчник за младите хора и техните права. Тя е кръстена на песен на групата Clash, чието заглавие също така е татуирано върху гърба на актрисата. Книгата разкрива какви права имат децата според закон на ООН, приет от 196 страни. Тя също така обяснява как да се борим за тях и предлага съвети от млади хора, които вече са се борили за правата си.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback