Десерти ON AIR: Шоколадов кекс с глазура

Печете в загрята до 180 градуса фурна за 10 минути

05.09.2021 | 11:17 Редактор: Здравко Черкезов
Десерти ON AIR: Шоколадов кекс с глазура

Az-jenata.bg ни показа бърза и лесна рецепта за хрупкав шоколадов кекс с глазура. Приготвянето отнема 60 минути, а продуктите са за 10 порции.

Продукти:

  • 125 г брашно
  • 75 г сушени кокосови стърготини
  • 125 г масло, разтопено
  • 100 г захар
  • 1 супена лъжица какао с връх

    За глазурата:
  • 120 г пудра захар
  • 1 супена лъжица какао с връх
  • Гореща вода, колкото е нужно

Приготвяне:

За тестото:

Загрейте фурната на 180 градуса. За да направите сместа за тестото, смесете брашното, кокосовите стърготини, маслото, захарта и какаото. Разбъркайте добре. Ще се получи лепкаво тесто. Притиснете го на дъното на правоъгълна тава, постлана с хартия за печене. Печете в загрятата фурна за 10 минути. Извадете и оставете да изстине.

За глазурата:

Смесете пудра захарта с какаото с толкова топла вода, колкото да стане гладка смес, не много течна, нито много гъста. Залейте обилно с нея тестото. Оставете да изстине напълно. Нарежете на квадрати.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК