Започнете септември с лунна диета

При нея има дни, когато консумираме само вода, чайове, фрешове

01.09.2021 | 06:30 Редактор: Здравко Черкезов
Започнете септември с лунна диета

Знаете ли, че дори малки промени в начина на хранене могат да ни накарат да се чувстваме по-енергични, да не задържаме излишни течности, да се отървем от досадното главоболие и мудност? Всичко започва с малки стъпки, изисква се постоянство, а резултатите няма да закъснеят.

Лунната диета е чудесно начало на един нов и по-здравословен режим на хранене. При нея има няколко лунни фази, които следваме и по време, на които консумираме само вода, чайове, фрешове.

Всяка лунна фаза има 24 часа. За това време, тялото ни успява да се раздели с част от излишните течности и токсини. След приключване на съответната лунна фаза е важно и да се захраним постепенно, тъй като по време на диетата не се консумират млечни продукти, мед, твърди храни, тестени изделия.

След като дадем постепенно на организма си зеленчуци, по-леки меса, кисело мляко, до следващата лунна фаза от лунната диета, бихме могли да опитаме да се храним по-здравословно. Това означава да намалим консумацията до минимум на пакетирани храни, захарни изделия, сол, колбаси, тестени изделия, консервирани храни, газирани напитки, сокове в кутия, алкохол.

В първите дни може да ни малко трудно, но след това усещаме себе си много по-здрави, енергични, спортната активност е по-продуктивна. Лунната диета е ново начало. С настъпването на всеки нов месец, поглеждаме към календара, за да си запишем и фазите на Луната за диетата.

Четете за фазите на Луната в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК