fallback

Какво трябва да знаете, преди да си вземете куче

Проучете породите!

16.08.2021 | 06:30 Автор: Здравко Черкезов

Добавянето на космат приятел към семейството Ви може да Ви донесе безкрайна  радост. Кучетата са много любвеобилни домашни любимци, които могат да Ви разсмеят, да Ви бъдат добър приятел, да Ви научат на много неща, да се грижат за Вас и децата Ви и да Ви пазят. Четириногите сладури обаче са и грижа, към която трябва да подходите доста отговорно. 

На пръв поглед гледането на куче може да Ви изглежда елементарно - храна, разходка и посещение при ветеринаря от време на време, но това далеч не е всичко. Кучето е живо същество и очаква от Вас отношение и грижа като за истински човек. Ето защо преди импулсивно да си вземете куче, трябва да обмислите следното:

Трябва да сте отдадени на него години наред

Кученцата са много сладки като малки и много хора престават да им обръщат нужното внимание, като пораснат. Имайте предвид, че отглеждането на куче е като отглеждането на дете. То ще е с Вас много години, в които ще трябва да го възпитавате, да го водите на лекар, да си играете с него, да отговаряте на нуждите му. В зависимост от породите и здравето на Вашето четириного то може да живее между 12-17/18 години. А това е доста дълготраен ангажимент, по-дълъг и от някои бракове. 

Проучете породите

Преди да вземете решение за куче, не забравяйте да проучите различните породи кучета. Разумно е да вземете куче, което отговаря на домашната ви среда (ако живеете в голям/малък дом), ако сте самотни, омъжени или имате деца и т.н. Взимането на подходящо куче за Вашата среда е решение, което трябва да обмислите много внимателно.

Четете повече по темата в Tialoto.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback