Риана вече е милиардерка и най-богатата в музикалния свят

Голяма част от богатството ѝ всъщност не идва от музикалните ѝ проекти

07.08.2021 | 16:50 Редактор: Искра Ангелова
Риана вече е милиардерка и най-богатата в музикалния свят

Поклонете се на новата кралица на милиардерите!

Според списание Forbes, Риана вече е част от отбора на милиардерите със състояние, възлизащо на 1.7. млрд. долара. По този начин тя се превръща в най-богатата изпълнителка в света. Всъщност тя е втората най-богата дама в развлекателната индустрия след Опра Уинфри. 

Интересното е, че голяма част от богатството на Риана всъщност не идва от музикалните ѝ проекти. Според Forbes, около 1.4 млрд. долара идват от козметичната марка Fenty Beauty, от която изпълнителката притежава 50%. Останалите 300 млн. идват от линията за бельо Savage x Fenty, която е оценявана на 270 млн., както и от музикалната и актьорската ѝ кариера. 

През 2017 година изпълнителката подписа договор с гиганта LVMH за създаване на по-достъпно пространство в козметичната индустрия, пускайки на пазара Fenty Beauty, която продава своите фон дьо тени в цели 50 нюанса и се хвали с използването на модели с различен цвят на кожата и различно телосложение. "Искам всички жени да се чувстват страхотно. Всички ние сме жени и имаме трудности. Заслужаваме да се чувстваме красиви и искам дами с всякакъв цвят на кожата да бъдат част от нашето семейство", казва Риана пред E!News.

Година по-късно тя създаде колекцията за бельо Savage x Fenty с намерението да помогне на жените да се чувстват секси и уверени като в същото време носят удобно облекло. "Винаги сме искали да включим жени, които не са приемани за секси от обществото и не отговарят на заявените стандарти. Искаме да ги накараме да почувстват, че това е тяхното безопасно място, че ги разбираме и сме единни с тях", казва изпълнителката пред Vogue.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК