Козирозите допускат някои сериозни грешки в любовта и връзките

Егото на представителите на тази зодия е много голямо

27.07.2021 | 13:20 Редактор: Искра Ангелова
Козирозите допускат някои сериозни грешки в любовта и връзките

Козирогът е земна зодия. Всички земни знаци са разумни, практични, здраво стъпили на земята и с двата крака. Рядко летят в облаците. Връзките с тази зодия са осъзнати, надеждни, често дълготрайни, защото Козирозите не обичат да си губят времето с мимолетни отношения.

За тях на първо място стои семейството, въпреки широко разпространеното схващане, че работата и кариерата са най-важни.

Като земен знак, Козирогът предпочита да има репутация на целеустремен работохолик, който умее да се справя с всички ангажименти по най-коравия и стабилен начин. Под тази обвивка се крие дълбоко чувствителна душа, която старателно прикрива романтичната си страна. Козирозите са едни от най-надеждните партньори в любовта и семейството. Но въпреки това те допускат редица грешки, които често пречат на щастието им.

Кои са грешките, които Козирозите допускат в любовта и връзките?

1. Поставят работата пред любовта.

Козирогът е дълбоко свързан с работните си ангажименти. Много често им отдава приоритет, от което страда семейството му. Тази зодия често трудно изразява обичта и загрижеността си, което кара близките на Козирога да смятат, че са загърбени. В мислите му това не е така, но една от грешките му е, че трудно го показва. За да се радва на повече баланс в живота си е добре Козирогът да се научи да разпределя времето си поравно между работа и семейство.

2. Отнема му много дълго време, за да встъпи в ангажираща връзка.

Когато са влюбени, Козирозите никога не бързат да правят следващи стъпки. Необходимо им е повече време да опознаят партньора си и да преценят дали да се ангажират с него или не. Това е така, защото когато прави нещо, Козирогът го прави на сто процента. За да се предпази от грешки той изчаква до последно с преценката си. Често това е грешка, защото го кара да пропуска щастливи мигове заради придирчивостта си, информира az-jenata.bg.

3. Сдържа емоциите си.

Трябва да познавате изключително добре човек от зодия Козирог, за да разпознавате емоциите му. Той трудно ги показва. Те не са достояние за всеки. Само ако Козирогът позволи ще бъдете свидетели на неговите чувства. В противен случаи ще имате усещането, че се блъскате в бетонна и студена стена.

4. Иска да командва.

Егото на представителите на зодия Козирог е много голямо. В повечето случаи обичат да се налагат. Настояват нещата да се случват по техния начин. Това ги кара да изваждат по-скоро властната си страна, отколкото романтичната. Обичат да поемат началството, защото смятат, че знаят как да правят нещата най-добре. Тази борба за надмощие над партньора често им играе лоша шега в отношенията.

5. Отнасят се към любовта като към счетоводна операция.

Козирозите премислят всичко – плюсовете, минусите, печалбите и загубите във всякакъв смисъл извън финансовия. Така се отнасят и към партньорите си в любовта. Третират връзките си като сделки, в които има разменни монети. Това изсмуква енергията и пречи на разгръщането на спонтанността. Вярно е, че за една връзка е много важно да има споделено и балансирано партньорство, но Козирозите понякога прекаляват с това схващане и го приемат твърде насериозно.

6. Скептични и песимистични са.

Козирозите са песимистите на зодиака. Ако ги попитате обаче, те ще отговорят, че по-скоро са реалисти. Изтъкани са от съмнения за всичко. Мислят и премислят всеки детайл, за да се предпазят от грешка, която в крайна сметка допускат като всички останали хора. Съмненията им се пренасят и към партньорите им, на които трудно вярват. Това е една от зодиите, които изграждат доверие изключително трудно.

7. Често любовта им е трудна.

Козирозите се управляват от Сатурн, планетата на самоусъвършенстването. Това прави Козирозите болезнени перфекционисти. Проявяват перфекционизъм не само към партньорите си в любовта, но и към самите себе си. Имат склонността да се самобичуват, което не им помага нито да се чувстват по-добре, нито да се представят по-добре. Перфекционизмът им пречи да се радват на живота и да виждат хубавите мигове. Вместо това се фокусират само върху грешките си.

8. Придържат се само към това, което знаят.

Козирозите са традиционалисти. Те предпочитат да се доверят на опита си и рядко излизат от стереотипите на предварителните си представи за нещата. Липсва им приключенската нотка, която прави любовта вълнуваща.

9. Трудно показват меката си страна.

Козирогът трябва да ви допусне много дълбоко в сърцето си, за да може да си позволи да покаже меката си страна. А тя е наистина много мека и това е нещото, което кара Козирозите да я прикриват толкова старателно. Те се страхуват от болката и нараняването, защото страдат дълго и дълбоко.

10. Отдават значение на материалното.

Светът, в който живеем, е материален. Пресметливостта и обмислените решения относно финансите, печалбите и харченето правят Козирога известен, като една от най-материалистичните зодии. Това невинаги е така, но изглежда по този начин в очите на партньорите му. Козирозите са внимателни към придобивките си, предпочитат да ценят всяко малко и голямо нещо в живота си, което може да е проблем за половинките им.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК