91-годишният Клинт Истууд се оттегля от филмовия свят

Способността да остаряваш достойно е ценно умение, написа той

20.07.2021 | 11:07 Редактор: Тодор Петров
91-годишният Клинт Истууд се оттегля от филмовия свят

Легендарният американски актьор и режисьор Клинт Истууд се оттегля от филмовия свят на 91-годишна възраст. Звездата от "Мръсният Хари" информира обществеността, че повече няма да прави филми.

"Вярвам, че способността да остаряваш достойно е ценно умение. За мен е твърде късно", написа в Twitter 91-годишният актьор с колаж от снимки от различни периоди от кариерата си.

От известното му превъплъщение в "За шепа долари" до "Момиче за милион долара", Истууд е изиграл безброй много запомнящи се роли. И всичките му герои на големия екран са били на най-високо ниво.

В началото на 50-те години той се увлича по актьорското майсторство. Печели световна слава най-вече благодарение на участието си в уестърни. Успешен е и като режисьор, продуцент и композитор.

Носител е на множество награди, включително две награди "Оскар" за най-добър режисьор и две за най-добри актьорски постижения, "Златен глобус", "Сезар", DGA (наградите на Американската режисьорска гилдия), пише БГНЕС.

От първата си съпруга Маги Джонсън има две деца - Кайл и Алисън. Той също така има син Скот и дъщеря Катрин от връзката си с Жаклин Ривърс, дъщеря Франческа от актрисата Франсис Фишър и дъщеря Морган от Дийн Руиз.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК