Шоколадът е изкушение, вдъхновение и има силата да променя човешки съдби

Срещаме ви с майстор шоколатиера Станимира Георгиева

07.07.2021 | 19:35 Редактор: Жаклина Иванова

Днес отбелязваме Европейския ден на шоколада. Освен източник на щастие, шоколадът има силата да променя човешки съдби.

Преди 5 години Станимира заменя офиса си на експерт "Човешки ресурси" с шоколадовата къща, защото вярва, че по този начин може да помогне на повече хора в неравностойно положение, както и да сподели любовта си към шоколада.

"Моето най-голямо желание беше вратите ни да бъдат отворени за силно мотивирани хора, които не са много желани на всички други работни места, които са различни или както ние ги наричаме - хора от уязвимите групи, хора с увреждания. Бях убедена, че за такива хора има място да се развиват и да творят професионално. Всички ние имаме талант и неограничен потенциал", сподели майстор шоколатиерът Станимира Георгиева.

75% от персонала, който стои зад вкусотиите в шоколадовата ѝ къща, са хора в неравностойно положение. Сред тях са Ралица Станева, която твори със сърцето и силно развитото си обоняние, и Цветелина Георгиева, която страда от интелектуални затруднения и изразява себе си чрез изкуство върху шоколад.

В света на шоколада всеки ден започва с дегустация. A екипната работа и споделената страст - с тайните съставки на качествения вкус.

"Това, че работим с шоколад наистина е една радост, защото всеки ден започваме с дегустация. Няма как да продаваме нещо, което не сме опитали. За мен шоколадът е радост от споделяне, награда и вдъхновение", каза още Георгиева.

През последните 7 месеца шоколадовото царство на Станимира е продало 600 кутии бонбони, които са стоплили нечие сърце в специален момент.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК