Строги мерки и българско участие на започващия довечера кинофестивал в Кан

В програмата е българският филм "Жените наистина плачат" на Мина Милева и Весела Казакова

06.07.2021 | 07:35 Редактор: Тодор Петров

Тази вечер започва 74-ят кинофестивал в Кан. Събитието ще се проведе при строги противоепидемични мерки, като посетителите ще се тестват за коронавирус на всеки 48 часа или могат да покажат сертификат за ваксинация.

На всички места, свързани с фестивала, носенето на маски е задължително. 60 филма ще бъдат представени на кинофестивала, а 24 ще се състезават в основния конкурс. 

Сред претендентите за "Златна палма" са творбата на италианския режисьор Нани Морети "Три етажа", американският филм "Денят на флага"с режисьор Шон Пен, френският мюзикъл "Анет", филмът на Пол Верховен "Бенедета" и японската лента "Можеш да караш колата ми". 

В секцията "Особен поглед" от конкурсната програма участва българският филм "Жените наистина плачат" на Мина Милева и Весела Казакова, с участието на Йосиф Сърчаджиев и Мария Бакалова. 

Главното жури ще бъде ръководено от американския кинорежисьор, сценарист, продуцент и актьор Спайк Лий. Актрисата Джоди Фостър и италианският режисьор Марко Белокио ще получат "Златна палма" за цялостно творчество.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК