Без климатик: С тези лесни трикове можем да намалим жегата у дома

Използвайте прохладата от пода

24.06.2021 | 10:20 Редактор: Елеонора Танева
Без климатик: С тези лесни трикове можем да намалим жегата у дома

След дълъг период на пролетни дъждове и прохлада, лятото нахлу у нас с пълна сила. Вече мислим как да се охладим у дома и дали не е време да пуснем климатика на студен режим.

Има и други начини да намалим жегата вкъщи

Преграда от растения до прозорците - те могат да ограничат навлизането на слънчева светлина и топлина. Не всички растения обаче виреят на топло, под преките лъчи на слънцето. Ето защо една плътна завеса би свършила още по-добра работа. Изберете завеси от тъмен и дебел плат, които да изолират дома ви от външните фактори.

Вентилатор на тавана

С този стар и познат метод ще намалите температурата в дома си. Вентилаторите работят на слаби и силни обороти, което позволява да регулирате струята според вкуса си.

Сменете крушките на лампите

Крушките в дома също излъчват топлина и могат да повишат средната температура в помещенията през лятото на фона на атмосферната горещина. Затова инвестирайте в LED осветление, което не излъчва допълнителна топлина, освен това пести енергия.

Рефлексното фолио пази както от студа, така и от жегата

Изолиращите фолиа се използват при изолацията за задържане на топлината през зимата. Те обаче работят ефикасно и при стремеж за охлаждане и блокиране на слънчевата топлина отвън. Можете да залепите изолиращо алуминиево фолио по прозорците, ако жегата е непоносима, информира az-jenata.bg.

Използвайте прохладата от пода

Приберете килимите от стаите. Подът излъчва естествена студенина, от която можете да се възползвате. 

През нощта си осигурете допълнителна прохлада със сатенени или памучни пижами и спално бельо. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК