Продукти, с които е опасно да комбинираме черешите

Според лекар те не трябва да се консумират веднага след хранене

21.06.2021 | 11:35 Редактор: Искра Ангелова
Продукти, с които е опасно да комбинираме черешите

Има продукти, с които е по-добре да не се комбинират черешите. За тях разказа ендокринологът и диетолог Татяна Бочарова пред РИА Новости.

"Нормата на черешите на ден е до 200 грама за здрав възрастен, който няма диагнози като остър гастрит или захарен диабет. Ако имате гастрит, но наистина искате да изядете няколко плода, не ги комбинирайте с кисели или полукисели храни: малини, череши, грозде, сливи, ябълки и цитрусови плодове “, каза Татяна Бочарова.

Според лекаря комбинацията от череши и бобови растения също е вредна. Не трябва да ядете дори и една за десерт след супа от боб или грахова яхния. Както черешите, така и бобовите растения, поотделно, могат да провокират подуване на корема и повишено образуване на газове. Комбинирането на тези храни увеличава вероятността от проблеми с червата, предава БГНЕС.

Според лекаря черешите не трябва да се консумират веднага след хранене. По-добре е да изчакате поне 30 минути - в този случай те ще имат положителен ефект върху храносмилателната система.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК