Как да се извиним правилно на половинката си, така че да поправим нещата?

В трудните моменти партньорите се научават да правят компромиси и да уважават мнението на другия

17.06.2021 | 18:15 Редактор: Жаклина Иванова
Как да се извиним правилно на половинката си, така че да поправим нещата?

Всички двойки се карат и спорят. Това всъщност е полезно за връзката. Взаимоотношенията в дългосрочен план се изграждат на база не само на хубавите моменти, но и на споровете, които помагат за изглаждане и преодоляване на различията. В трудните моменти партньорите се научават да правят компромиси и да уважават мнението на другия.

Понякога по време на конфликт сме склонни да изречем думи, които нараняват дълбоко или да направим нещо, от което партньорът ни да страда силно. След това съжаляваме, но само това не е достатъчно.

Дайте си време да се успокоите

Не бързайте с извиненията преди да сте се успокоили. Намалете напрежението, оставете и половинката си да помисли върху ситуацията преди да сте си казали твърде много. Пребройте до 10, ако трябва поразходете се навън, за да отнемете от струпалото се напрежение, а чак след това поговорете.

Бъдете искрени в извинението си

Ако започнете да се извинявате, но продължите с "но все пак ти не беше прав/а“, нещата ще се завъртят отново в изходна позиция. Извинение от типа на обвинение и отстояване на собствената правота не е истинско извинение, не звучи искрено и не оправя нещата.

Помислете върху своята роля в конфликта

Анализирайте ситуацията и проблемите, довели до избухването на конфликта. Ако бъдете честни един към друг, както и ако съдите аналитично и собственото си поведение ще ви е по-лесно да преодолеете различията и да се помирите искрено.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК