Пожарникар спаси давещо се куче във Велико Търново (ВИДЕО)

Постъпката му беше запечатана във видеоклип и трогна стотици в социалните мрежи

15.06.2021 | 14:40 Редактор: Десислава Атанасова

Пожарникар спаси давещо се куче в река Янтра във Велико Търново. Инспектор Тодор Тодоров се отзовал на сигнала и успял да извади бездомното животно от водата.

Постъпката му беше запечатана във видеоклип и трогна стотици в социалните мрежи.

В събота сутринта инспектор Тодор Тодоров бил на дежурство в оперативния център, когато получава сигнал за куче в беда.

"Чрез GSM оператор направих обратна връзка на подаващия сигнала. От него получих указания къде точно се намира кучето, тъй като аз нямам пряка видимост към реката. Спуснах се по склона, намерих някакъв брод, по който стигнах до острова и видях вече кучето", разказва инспектор Тодоров. 

Пожарникарят признава, че се притеснил, защото не знаел колко агресивно може да е кучето. Успял да запази самообладание и да успокои животното.

"Кучето, така уплашено ръмжеше и оголваше зъби, успях да скъся дистанцията, да потърся физически контакт с кучето, подходих към него като към човек - започнах да му говоря и да го гледам в очите, погалих му главата, стигнах до гушката, хванах го в областта на гърдите, за предните лапи и успях да го от острова. И го качих на паметника на Асеневци на слънчево, най-вероятно беше премръзнало", споделя пожарникарят. 

А тази спасителна акция в Янтра оказва се не е необичайна. 

"Случва се, наистина спасявали сме кучета и котки, попадали са в шахти и във всевъзможни ситуации. С каквото можем да помогнем, с техника, помагаме", посочи директор на РДПБЗН Красимир Кръстев.

След дни инспектор Тодоров с изненада научил, че търновец заснел неговата постъпка и клипчето с акцията е развълнувало стотици. Убеден е, че всеки негов колега би постъпил също така хуманно с животното.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК