Английска сол - за какво да я използваме?

Много от лечебните ѝ свойства се дължат на високото ниво на магнезий

09.06.2021 | 20:20 Редактор: Десислава Атанасова
Английска сол - за какво да я използваме?

Английската сол има много ползи за здравето. Тя има разнообразни приложения, от които можете да се възползвате. Сред най-честите от тях е ваната с английска сол, както за цялото тяло, така и само за краката. Английската сол може да се използва и за инхалация. Богатото наличие на магнезий в нея я прави прекрасно средство да подобрите здравословното си състояние и да облекчите някои болежки.

Много от лечебните свойства на английската сол се дължат на високото ниво на магнезий в нея. Той оказва благотворно влияние върху нервната, сърдечносъдовата система, балансира нивата на кръвната захар, регулира кръвното налягане, участва в синтеза на протеини, костни клетки и клетките на ДНК.

Кои са здравословните ползи от английската сол?

За възстановяване след тренировка

Интензивните тренировки могат да предизвикат схващания на мускулите, болка, дискомфорт. Взимането на вана с английска сол има релаксиращ ефект, който може да допринесе за облекчаването на неразположенията при физическо претоварване. Редовно трениращите хора взимат добавки с магнезий, за да компенсират загубата му в тялото при натоварване. Ето защо ваната с английска сол е още един чудесен начин да си набавите нужния магнезий отвън.

За облекчаване на болки в краката и за грижа за тяхната мекота

Ваната за крака с английска сол има страхотни ползи в омекотяването на грубата кожа на ходилата. Магнезият в английската сол въздейства, като прониква в дълбочина и успокоява уморените от дългия ден крака. Ваната за крака с английска сол може да подпомогне облекчаването на различни възпаления, включително артрит и ревматизъм, при които възпалението е придружено с болка.

Повече четете на сайта Az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК