Терапия с ледени кубчета: Изненадващи ползи за лицето

Масажирането с лед намалява бръчките и възпалението

03.06.2021 | 12:23 Редактор: Здравко Черкезов
Терапия с ледени кубчета: Изненадващи ползи за лицето

Ако се стремите да поддържате кожата си здрава, еластична и красива, вероятно сте опитвали всякакви процедури. Ако не сте чували за терапията с ледени кубчета, може би е време да ги включите в рутината си.

Масажирането с ледени кубчета може да има някои ползи за кожата. Тази ледена терапия може да подобри структурата на кожата, да стимулира кръвообращението, да намали възпалението и гнойните пробиви при акне, да редуцира подпухналостта и тъмните кръгове под очите.

Ако имате мазна кожа, масажирането с ледени кубчета може да намали секрецията на себум, което може да допринесе за облекчаване на акнето, както и да намали неприятното лъщене. Това ще помогне и гримът ви да стои по-дълго върху кожата, пише dermovia.com.

Прилагането на ледено кубче върху активно възпаление, пъпка или друго възпаление, ще намали симптомите на възпалението, зачервяването, подуването, ще ограничи притока на кръв към засегнатата тъкан и по този начин ще ускори процеса на оздравяване. Ледената терапия намалява реакцията на имунната система към възпалението и допринася за по-бързото му преодоляване.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg 

Снимка: iStock

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК