Как да спрем безразборното пазаруване?

Възползвайте се от опцията наложен платеж, тъй като така имате време да се откажете от поръчката

01.06.2021 | 13:20 Редактор: Искра Ангелова
Как да спрем безразборното пазаруване?

Пандемията премести голяма част от живота ни онлайн. Дори много от физическите магазини оперират най-вече онлайн, което означава едно безкрайно ровене в интернет и оферти отвсякъде. Особено ако работите хоум офис или не работите в момента.

При всяко влизане в профила си в социалните мрежи сте залети от атрактивни предложения, на които трудно ще устоите.

Ноември и декември бяха много силни месеци за пазаруване, но сега е време да помислите за бюджета си и да контролирате апетита си за шопинг. Това става най-лесно като не се поддавате на импулсивни решения, а си дадете време да помислите. Ето как да го постигнете:

Не си правете профил

Попълването на данни за поръчка е сред най-досадните неща. Особено ако искате да плащате с карта и предварително не сте я настроили. Препоръчваме ви да се възползвате от опцията наложен платеж, тъй като така имате време да се откажете от поръчката и най-малкото да я видите на живо, преди да я платите. Но ако пазарувате от чужбина, няма да имате тази възможност, така че си направете плащането максимално сложно, като всеки път въвеждате ръчно всичките си данни.

Прегледайте гардероба си

Когато пазаруваме дрехи, често се прехласваме по съответния продукт и въобще не мислим има ли с какво да го съчетаем. Колкото и да ви харесва една дреха/обувка/аксесоар, ако няма с какво да я съчетаете, инвестицията не си струва и после може да съжалявате. Затова, хубаво преровете гардероба си и прегледайте с какъв "арсенал" дрехи разполагате, преди да се хвърлите към поредната ненужна покупка.

Консултирайте се

Да, да, всички мразим да сме си набелязали нещо и приятел или роднина да възкликне: "е, за какво ти е" или "изглежда ужасно", но очевидно имате нужда точно от това. Така че дайте шанс на друг да ви разубеди, след като сами не можете да го направите.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК