Instagram обединява онлайн пазаруването и функциятa за кратки видеа

Reels се конкурира с бързо развиващата се социална мрежа TikTok

13.12.2020 | 09:40 Редактор: Юлия Христова
 Instagram обединява онлайн пазаруването и функциятa за кратки видеа

Услугата за споделяне на снимки Instagram обяви, че обединява двата си най-големи приоритета – онлайн пазаруването и новата ѝ функция за кратки видеа Reels, която се конкурира с бързо развиващата се социална мрежа TikTok, пише CNBC.

Сега компании и създатели на съдържание могат да отбелязват продукти, когато създават видеа за Reels, а потребителите могат да избират да разгледат стоките веднага или да ги заделят за по-късна покупка.

Вкарването на възможност за пазаруване във видео формат има за цел да направи Reels много по-ангажираща за потребителите и по-привлекателна за създателите на съдържание. Освен това може да направи рекламите по-ефективни като предостави на потребителите възможност за моментална покупка на рекламирания продукт, а в замяна ще позволява на Facebook да ги таксува повече за тях.

В дългосрочен план функцията може да допринесе на създаването на нов източник на приходи от електронна търговия на социалната мрежа, която се очаква да взема такса за всяка трансакция, въпреки че е махнала таксите до края на годината, за да помогне на малкия бизнес да се справи с пандемията.

"За нас е важно да създаваме смислени начини, по които създателите на съдържание да се издържат в Instagram, защото в противен случай те ще трябва да отидат при конкуренти“, като Snap и YouTube, коментира главният изпълнителен директор на Instagram Адам Мосери.

По думите му в рамките на следващите 5 до 10 години има огромна дългосрочна възможност за Instagram в пазаруването, въпреки че всичко това е доста по-сложно от нейния традиционен рекламен бизнес.

Мосери направи коментарите пред CNBC в момент, в който компанията очакваше завеждането на дела от Федералната търговска комисия и 48 щатски прокурори, които обвиняват компанията в монопол над социалните мрежи и в използването на своя мащаб и придобиванията си, за да обуздава конкуренцията.

Повече по темата четете на investor.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК