Няколко грешки, които допускаме при лакиране на ноктите

Избягвайте гореща вода

01.06.2021 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова
Няколко грешки, които допускаме при лакиране на ноктите

Постигнали сте перфектната визия и точно преди да излезете от вкъщи, лакът на прясно лакираните ви нокти се нацепва и се олюпва. Малко несъвършенство, което обаче може да съсипе цялото ви настроение. Със сигурност ви се е случвало неведнъж! А можете да го избегнете лесно, като спрете да правите следните грешки:

Не прекалявайте с пластовете

Нанасянето на плътни слоеве лак за нокти ви приближава с една стъпка по-близо до съсипването на вашия перфектен маникюр. То увеличава шансовете да получите петна, балончета и гънки, а и колкото повече лак има на нокътя, толкова по-трудно изсъхва. Ако лакът ви е много плътен, можете да минете само с един слой. В случай че не е толкова плътен, не нанасяйте повече от 2 слоя.

Съвет: Винаги чакайте няколко минути след нанасяне на пласт лак, преди да повторите.

Избягвайте гореща вода

Ако искате маникюр, който да издържи по-дълго, избягвайте контакт с гореща вода поне шест часа след нанасянето на финален слой лак. Топлата вода може да съсипе вашата упорита работа, така че носете ръкавици, докато вършите домакински задължения и спасете лака си от лющене и образуване на гънки.

Съвет: От друга страна студената вода е ваш съюзник. Малко след финиширане на маникюра, потопете ноктите в ледена вода за 1-2 минути, за да изсъхнат по-бързо.

Не клатете бутилката

Разклащането създава въздушни мехурчета, които остават по нокътя ви при нанасяне на лака. Когато въздухът попадне в капана на бутилката, той създава пяна, което кара ноктите ви да се лющят по-бързо.

Съвет: Вместо да клатите шишето с лак, го потъркайте между дланите си и усетете разликата.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК