Кои са видовете алкохол, които съсипват кожата ни?

Бирата е основната причина да имате подпухнало или подуто лице

31.05.2021 | 06:15 Редактор: Искра Ангелова
Кои са видовете алкохол, които съсипват кожата ни?

Ако обичате да пийвате всеки уикенд и с нетърпение чакате петъка, за да разпуснете с чашка в ръка, имаме лоша новина за вас. Алкохолът освен че влияе зле на черния дроб и на фигурата ви, може да ви състари бързо с няколко годинки. Ето и как го прави и кои алкохолни напитки е хубаво да избягвате или драстично да намалите.

Бира

Ако сте любител на бирата, трябва да намалите темпото, защото бирата е основната причина да имате подпухнало или подуто лице. Пенливата напитка съдържа както захар, така и сол, които допринасят за подуването на корема.

Бяло вино

Обичате да пийвате чаша бяло вино вечер? Изследване, публикувано в трудовете на американския университет "Браун", установява, че дори консумирането на малки количества бяло вино може да увеличи шансовете ви за развитие на розацея, състояние на кожата, което причинява зачервяване и видими кръвоносни съдове по лицето.

Червено вино

Червеното вино може и да има някои ползи за тялото, но определено не е приятел на кожата ви. Ако като цяло кожата ви е по-уязвима и сте предразположени към обриви, пиенето на червено вино може да ги изостри, поради естествената захар, която се съдържа в напитката.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК