Австралийска авиокомпания предлага "полет до никъде" с гледка към Луната

Цените на билетите варираха от $386 до $1160

16.05.2021 | 18:13 Редактор: Жаклина Иванова
Австралийска авиокомпания предлага

Австралийската авиокомпания "Qantas" предлага нов "полет до никъде", който ще даде на жадните за пътуване австралийци възможността да се насладят на майската суперлуна и на пълно лунно затъмнение от височина над 12 километра.

Ако сте се надявали да се снабдите с билети, ще бъдете разочаровани - авиокомпанията се похвали, че са били разпродадени за "рекордно време“, по-точно за 2,5 минути.

Цените на билетите варираха от 386 щатски долара за икономична класа до 1160 долара за бизнес класа.

Полетът ще се осъществи на 26 май и обещава невероятна гледка към Луната. От авиокомпанията посочиха, че си сътрудничат с астронома д-р Ванеса Мос при изготвянето на най-подходящия полетен маршрут над Тихия океан.

Д-р Ванеса Мос ще бъде на борда на самолета, за да информира пътниците за фактите около суперлуната и затъмнението.

По информация на НАСА, на 26 май Луната ще бъде в най-близка орбита до Земята, когато ще се вижда най-ярко.

В някои части на света Луната ще придобие червеникав оттенък, излъчван от слънчевата светлина, която се филтрира през земната атмосфера.

Според американската космическа агенция е "трудно" да се предскаже как и колко червена ще изглежда Луната, защото тя може да бъде повлияна и от концентрацията на различни частици в атмосферата, предава БГНЕС.

Пълното лунно затъмнение тази година ще може да се види само от територията на Австралия, Нова Зеландия, някои тихоокеански територии и западното крайбрежие на САЩ.

За полета, който ще продължи три часа, е избран "Boеing 787 Dreamliner“, тъй като има най-подходящите прозорци за наблюдение на Луната.

Пътниците ще трябва да носят маски и да спазват предписаните изисквания за дистанция заради защитните мерки по време на пандемията.

Освен "Qаntas", като част от специални турове "полети до никъде" предлагаха и компаниите "All Nippon Airways", "EVA Air" и "Hong Kong Express".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК