По време на пандемия: Отпразнуваха 15-и рожден ден с 400 гости

Информацията е потвърдена и от правителството на провинция Тукуман в Аржентина

10.05.2021 | 18:05 Редактор: Искра Ангелова
По време на пандемия: Отпразнуваха 15-и рожден ден с 400 гости

Чиновник от провинция Тукуман в Аржентина организирал пищно тържество за 15-годишния рожден ден на своята дъщеря, като поканил по време на пандемията 400 гости, съобщи РИА Новости.

Отбелязването на 15-тата годишнина е важно събитие в живота на момичетата в държавите от Латинска Америка. Там се смята, че именно тогава започва зрелостта. Обикновено рождените дни се отбелязват с големи празненства, на които се канят стотици гости, в зависимост от благосъстоянието на семейството, а подготовката е доста продължителна. По време на пандемията, обаче, заради действащите ограничения много хора трябваше да се откажат от големи тържества.

Общинският съветник Луик Кореа от град Алдеретес, провинция Тукуман, през изминалия уикенд отбеляза 15-та годишнина на дъщеря си в присъствието на 400 гости, сред които бяха различни служители от правителството на провинцията", написа в профила си в Twitter депутатът Хосе Кано и поиска оставката на съветника, цитиран от БГНЕС.

Информацията е потвърдена и от правителството на провинцията, а делото по случая е предаден на прокуратурата.

Празникът е бил на открито, но действащите в Тукуман ограничения забраняват събития на открито с присъствието на повече от 20 човека.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК