Бил Гейтс миел чиниите, но ходел на почивки с бившата си приятелка

Мелинда нарича техния брак "изненада"

08.05.2021 | 21:21 Редактор: Искра Ангелова
Бил Гейтс миел чиниите, но ходел на почивки с бившата си приятелка

Преди няколко дни стана ясно, че милиардерът Бил Гейтс и неговата съпруга Мелинда са решили да сложат край на своя 27-годишен брак, който според официалното им изявление е „безвъзвратно разбит“. Двамата нямат предбрачен договор, което прави бъдещият им развод особено любопитен за медиите, тъй като състоянието им възлиза на над 100 милиарда долара.

Съпрузите Гейтс са родители на три деца и от три десетилетия са една от най-известните двойки в света. Раздялата им е шокираща, тъй като привидно двамата бяха в перфектна хармония, и в личен, и в професионален план.

Двойката обяви развода си в социалните медии в понеделник, заявявайки:

"Вече не вярваме, че можем да израстваме заедно като двойка в следващата фаза от живота си, но ще продължим нашата работа заедно във Фондация "Бил и Мелинда Гейтс".

Филантропската двойка, чиято фондация прави едни от най-големите дарения в света, често е критикувана, дали всъщност прави добро на хората или е точно обратното. Много хора са убедени, че даренията на топбогаташите, включително и във времена на пандемия, са с доста противоречив характер.

Според списание People, 56-годишната Мелинда вече е подала молба за развод, а от съдебните документи става ясно, че двамата ще разделят активите си според споразумение, направено по време на брака им.

Вижте повече любопитни и някои доста изненадващи подробности около връзката на Мелинда и 65-годишния Бил:

1. Бил ходи всяка година на почивка с бившата си приятелка и то със знанието на жена си

Преди да срещне Мелинда, която започва работа в Microsoft като продуктов мениджър през 1987 г., Бил e има друга жена в живота си, а именно софтуерният предприемач Ан Уинблад, с която е имал отношения от средата на 1980-те до срещата си с Мелинда. Той е създал толкова силна връзка с Уинблад, която в момента е 70-годишна, че я е задържал в живота си и до днес.

Оказва се, че Гейтс дори имал уговорка със съпругата си, че той и Уинблад могат да ходят на почивка всяка година по едно и също време само двамата. Всяка пролет Гейтс прекарвал дълъг уикенд с Ан в нейната плажна вила в Северна Каролина, където двамата карали бъгита по пясъчните дюни, летели с делтапланери и се разхождали по плажа. В това време те обсъждали биотехнологиите, споделяли мисли за света и себе си.

Според списание Time, Бил и Ан далеч не били средностатистическа романтична двойка. "Те бяха сродни умове. На почивката им в Бразилия той взе учебника на Джеймс Уотсън от 1100 страници „Молекулярна биология на гена" и двамата заедно изучаваха биоинженерство. На друга тяхна ваканция, в ранчо в Санта Барбара, Калифорния, двамата изучаваха физика.“ Между другото Ан е един от първите големи инвеститори в компанията на Бил, още когато Microsoft е прохождала на пазара.

2. Първоначално Мелинда отхвърля Бил

Бил може да е един от най-успешните и богати мъже на планетата, но Мелинда първоначално не е била особено впечатлена от него. Той я кани на среща по доста странен начин, казва й: "Искаш ли да излезем след две седмици?". Тя му отказва с думите, че не е достатъчно спонтанен за нея. Но Бил не се отказва. Обажда ѝ се час по-късно, за да ѝ предложи среща още същата вечер. В крайна сметка Мелинда се съгласява, информира tialoto.bg.

3. Бил си прави списък с плюсове и минуси на това да се ожени за Мелинда, преди да ѝ предложи брак

Той бил толкова зает да управлява Microsoft, че първоначално не бил сигурен дали трябва да се жени. Именно затова той си прави списък със „за и против“ за това дали трябва да ѝ предлага брак. Той хем искал да се ожени и приемал идеята сериозно, хем не знаел дали всъщност ще може да се ангажира със семейство.

4. Бил иска одобрението на Ан преди да предложи брак на Мелинда

Когато Бил решава да предложи брак на Мелинда, той иска разрешение от своята екслюбима Уинблад. Самият той е признавал пред списание Time: "Когато започнах да мисля, че искам да се оженя за Мелинда, се обадих на Ан и я помолих за нейното одобрение." В крайна сметка Уинблад му казва, че не се притеснява и че смята Мелинда за подходяща за него, защото има интелектуална издръжливост.

5. Бил готви и мие чиниите

След като се женят на хавайския остров Ланай на 1 януари 1994 г., Бил и Мелинда стават родители на три деца – син Рори Джон, който сега е на 21 години и дъщерите Фийби Адел на 18 и Дженифър Катарин на 25. Въпреки че Мелинда избира да си остане вкъщи и да се посвети на децата и семейството си, докато Бил остава главен изпълнителен директор на Microsoft, тя заявява пред телевизия CBS през 2017 г., че двамата са се погрижили да имат равнопоставено партньорство. Това партньорство дори включва разделяне на някои домакински задължения. Например, милиардерът миел чиниите всяка вечер, като също така помагал и в приготвянето на семейните вечери.

6. Мелинда нарича техния брак "изненада"

Във видеоклип в Instagram от 2019 г. Мелинда разкрива, че връзката ѝ с Бил била изненада за нея. Въпреки че започва работа в Microsoft, тя никога не е мислила, че нещата между нея и шефа ѝ ще отидат по-далеч.

"Когато се преместих в Сиатъл, за да поема работата в Microsoft, знаех, че ще се срещна с Бил, защото компанията беше малка. Но със сигурност нямах представа, че ще се влюбя в него или че ще се оженим. Това определено беше голяма изненада за мен", споделя тя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 2
Гено
преди 2 години
Ако мие чинии аз ще съм трамвай Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 3
Тити
преди 2 години
ВАКСИНИРАХА ЛИ СЕ ПРОТИВ КОВИД, ВСИЧКИ ГЕЙТС? Сигнализирай за неуместен коментар
1
27 rate up comment rate down comment 4
фондация
преди 2 години
Мелинда е с три висши образования, а Бил няма нито едно...."Филантропът" Гейтс прехвърля милиарди от фирмата си във фондацията си, за да не плаща данъци и затова го наричат "филантроп"... Сигнализирай за неуместен коментар