Без да знае, че е бременна - жена роди на борда на самолет

Кадрите от появата на бял свят на Реймънд се превърнаха в хит в социалните мрежи

03.05.2021 | 17:54 Редактор: Искра Ангелова

Жена роди на борда на самолет, а на точното място и време се оказаха лекари неонатолози. Момченцето се е появило в седмия месец, а видеото с раждането от самолета, прелитащ над Тихия океан, се превърна в хит в социалните мрежи.

Седемчасовият полет от Солт Лейк Сити в щата Юта до Хаваи започва нормално, до момента, в който жена започва да ражда в седмия месец. Тя пътувала за семейна ваканция и нямала идея, че носи бебе. На борда се оказват неонатолог и три медицински сестри от същото отделение.

"Случвало ми се е и преди екипажът да попита дали има лекар на борда, но случаят този път беше наистина спешен. Това стана около средата на полета", казва неонатологът от Мисури Дейл Глен.

Медицинските сестри попитали какво става, тъй като не знаели, че жената е бременна.

Поради липса на медицински пособия обаче се наложило лекарите да използват подръчни материали - като връзки за обувки за прекъсване на пъпната връв. Пулса измерили със смарт часовник.

"Използвахме микровълновите печки, за да стоплим одеяла. Беше много тясно в самолета, но се справихме чудесно като екип", допълва Глен.

На бял свят се появява Реймънд. И той, и майка му Лавиния Маунга са добре. При кацането на самолета в Хонолулу, медицински екип посреща родилката и бебето. Засега обаче то остава в неонатологичното отделение. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Warrezz
преди 2 години
Абе какви са тия тъпотии, че няма да знае, че е бременна, това е невъзможно, не си ли вижда корема. Фалшива новина... Сигнализирай за неуместен коментар