Дубай става световен хъб за търговия с какао

Първоначално Центърът ще предлага гама от услуги, свързани с тази суровина

26.04.2021 | 11:27 Редактор: Юлия Христова
Дубай става световен хъб за търговия с какао

Дубайският мултисуровинен център (ДМЦ - DMCC) планира да превърне Дубай в световен хъб за търговия с какаови зърна, като за първа стъпка към тази цел планира отварянето на център за какао, съобщи прес офиса на правителството на Дубай, цитиран от "Ройтерс".

Първоначално Центърът за какао ще предлага подбрана гама от услуги, свързани с тази суровина, започвайки работа в средата на 2021 година в рамките на Центъра за кафе в свободната икономическа зона "Джебел Али", информира БТА.

"ДМЦ е в контакт с редица играчи на какаовата индустрия, включително Блу страйпс ърбън какао (Blue Stripes Urban Cacao) и заинтересовани страни в Западна Африка и Южна Америка, за да разбере по-добре нуждите на пазара и как Дубай може да играе централна роля в подкрепа на устойчивия си растеж", се допълва в съобщението, пише "Монитор".

През юли миналата година Дубайският мултисуровинен център обяви, че планира да разшири своя Център за кафе, открит през 2019 година, както и своя Център за чай, стартирал през 2005 година. Кафе-центърът предлага инфраструктура и услуги за съхранение, преработка, печене, опаковане и доставка на зелени зърна, припомня "Ройтерс".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 2 години
Къде бяхме преди години,когато Дубай беше една пустиня,и къде е сега Дубай и къде сме ние? Няма на Земното кълбо държава,която да тъпче само на едно място толкова години вече Сигнализирай за неуместен коментар