Варна с ''Улица на готвачите'': Храна, музика и забавления за всички

Инициативата  продължава до 25 април

24.04.2021 | 14:43 Редактор: Юлия Христова

С "Улица на готвачите" вече могат да се похвалят във Варна. Инициативата се провежда за поредна година в морската ни столица и освен хубава храна, специалната улица е място за музика, култура и събития за цялoто семейство. 

Как се е произвеждала храната в миналото и защо е важно да се храним здравословно? Тези уроци дадоха Ваня и Катя в кулинарната работилница за деца, която беше част от инициативата "Улица на готвачите”.

"Да научат и да разпознават четирите елемента, които са въздух, вода, земя и огън и как те да ги разпознават в природата", каза Ваня.

Децата можеха сами да усетят елементите като докоснаха почвата, усетиха полъха на вятъра, топлината от огъня и магията на водата.  

"Улицата на готвачите” е поредното предизвикателство за варненци, които могат да опитат от традиционната и екзотична кухня.

"Стартирахме група ентусиасти, фермери, дизайнери готвачи, за да направим нещо различно. Да не е само манджа. Идеята беше всеки участник да бъде подбиран, да има нещо различно, да даде на самата улицата. Но да е нещо различно. Имаме всеки път 40-50% нови участници", посочи организаторът Филип Спасов.  

На улицата на готвачите има и благотворителни щандове.

Инициативата  продължава до 25 април. А навръх Цветница ще отвори работилница за боядисване на великденски яйца.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Веско
преди 2 години
Защо всяка *** трябва да се прави в Морската градина!? Парка е заприличал на катун, на всеки 200 метра някви бараки продават нещо. Нали затова преполовиха пристанището? Сигнализирай за неуместен коментар