Бедният готвач - момче стана звезда в Instagram с кулинарните си умения

В продължение на години Таха Дуймаз се упражнява в малката семейна кухня

08.02.2021 | 19:11 Редактор: Искра Ангелова

Трогваща история за бедно момче от Турция, чиито кулинарни умения го превърнаха в звезда в Instagram. 1 млн. души следват тийнейджъра в социалната мрежа. Но кой е той?

Роден в малко селце близо до сирийската граница - Таха Дуймаз се сблъсква с редица житейски трудности още от съвсем малък. Поради болест родителите му не работят и момчето, заедно със своите 7 сестри и 5 братя, живеят в нищета. 

Бедността принуждава Таха да напусне училище едва в 4 клас. Оставайки вкъщи, той започва да помага на майка си в кухнята и открива страстта си към готвенето. 

"Още от дете се интересувам от готвенето. С времето желанието ми да се занимавам с това се засили още повече. Някои близки бяха против, семейството ми също. Ние сме бедни, родителите ми не даваха да използвам прекалено много хранителни продукти", сподели Таха Дуймаз.

В продължение на години момчето се упражнява в малката семейна кухня. Когато става на 17 решава да си направи профили в YouTube и Instagram, където да качва видеа и снимки на ястията си. 

Без да очаква - това го превръща в звезда. Талантът му привлича 1 милион души в акаунта му в Instagram. Хиляди други гледат рецептите му в YouTube.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: Istagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК