fallback

Първият хорър-фентъзи филм в България излиза на екран

Разказ от първо лице на режисьора Ник Станчев

23.04.2021 | 21:33 Автор: Жаклина Иванова

Първият хорър-фентъзи филм "Бродникът" излиза на екран! Има ли таргет група, към която е насочен? Колко важна е историята при една такава продукция? Колко трудно е финансирането, когато липсва държавната помощ?

"Хорър-фентъзито има таргет група от много години насам, но тя е покрай западните филми, съответно ние решихме да направим наш прочит на такъв тип жанр, който не е правен тук и е насочен към младите хора", заяви режисьорът Ник Станчев в студиото на "Денят ON AIR".

"В нашия случaй историята е на първо място. Много хора, които са гледали трейлъра, смятат, че е малко по-клиширан, отколкото изглежда. Ако не беше самaта история и харесването на сценария, нашите продуценти нямаше да откликнат и да влезем в това приключение", подчерта режисьорът. 

Той сподели, че финансирането е доста трудно, когато няма подкрепа от държавата. Но пък има и позитиви, че те определят много от нещата по продукцията. Той е категоричен, че е риск да се вложат пари и да се тръгне по този път, за да имаме нещо иновативно.

"Ние разказваме за похищението над един специален отряд, който се занимава с паранормална активност, получил съответно задачата да разбере какво се случва с едно изоставено селище. Отивайки в това селище, се оказва, че няма хора, всичко е тихо, няма и осветление, има и зимен катаклизъм, който е в периметъра на селището. Има една конкретна къща, от която знаят, че всичко е тръгнало. Появява се един бродник, който започва един по един да ги дръпва и "убива" и оцелява само един", добави Станчев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Режисьорът сподели, че самите жители на селото са били различни в своите действия - на някои им е било любопитно да наблюдават заснемането на филма, докато други са се чувствали сякаш им навлизат в личното пространство. 

"Нашият филм не тръгна към полулярните лица. В чужбина в повечето случаи, ги грабва целият пакет, цялата визия. Когато дадеш шанс на неизвестни актьори, те надскачат себе си", подчерта Станчев.

Режисьорът сподели, че една от основните им цели и амбиции, е филмът да бъде дублиран на английски език.

"Основният ни персонаж е Никола Първанов - той се отдаде тотално на ролята. С него изградихме един персонаж, който е многопластов. Той доказа, че може да надскочи много хора. След този филм той ще си намери място в нашата култура", заяви Станчев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback