"Спомени" - филмът, който доведе Лиъм Нийсън в Созопол

За снимките е наета яхтата на криптокралицата Ружа Игнатова

12.04.2021 | 18:00 Редактор: Здравко Черкезов

Холивудският актьор Лиъм Нийсън ще снима три дни в Созопол. Филмът е с работно заглавие "Спомени", а режисьор е Майкъл Кембъл. За тази цел е наета яхтата на криптокралицата Ружа Игнатова. 

Лиъм Нийсън прави своя голям пробив в киното във филма на Спилбърг "Списъкът на Шиндлер". За ролята си в лентата е номиниран за "Оскар" и "Златен глобус".

С предпазна маска на лицето късно снощи Лиъм Нийсън кацна с частен самолет на летище Бургас, а кадри от излизането му от аеропорта разпространи кметът на Бургас в профила си в социалната мрежа. 

Холивудският актьор ще снима филм с работното заглавие "Спомени" (Memory). Една от сцените се развива на яхта, където се празнува рожден ден на сина на главния герой. За снимките е наета яхтата на криптокралицата Ружа Игнатова, коментират местните.

От днес пристанището вече е затворено заради строги мерки за сигурност в пандемията, каквито са изискванията на екипа на холивудския актьор. На яхтата вече се подготвя снимачната площадка, монтират се прожектори и кранове. Ще се снима нощем.

"Аз разбрах от социалните медии за заснемането на филма. Созопол е едно притегателно място и с история и с археология", коментира председателят на ОС в Созопол Георги Пинелов.

След Созопол снимките на филма ще продължат и на други места в България. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК