Какво не ни е необходимо, за да сме щастливи?

Не е нужно да угаждате на всички

22.04.2021 | 23:29 Редактор: Жаклина Иванова
Какво не ни е необходимо, за да сме щастливи?

Когато казваме "да“ на щастието, означава, че казваме "не“ на рутината, негативните мисли, страховете, на онези хора, които се опитват да ни вменят, че не сме достойни. Казваме "не“ на фалшивите взаимоотношения. Вижте от какво не се нуждаем, за да сме щастливи.

Угаждате на всички: Внимавайте с даването към другите, защото може напълно да изгубите себе си. Когато човек е прекалено добър към другите, не е добър за себе си. 

Истината е, че понякога нещата, които постигаме с малко повече усилия, ни правят също щастливи. Нещата, които никой друг не прави, онези, които ви плашат. Защото тези неща ви определят. Защото ако всичко ни се случва лесно, това не е гаранция за щастие. Тогава и хубавото няма да забелязваме.

Един от сигурните знаци, че не сме щастливи е постоянното ни сравняване с другите, приемането на всеки за наша конкуренция. Тогава нашата вселена се свива и ние започваме да изпитваме негативни емоции от материалното си състояние, външния вид, постиженията в работата. Всъщност не е нужно да се състезаваме с другите, а само със себе си.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК