Лятото наближава: Как да подготвим кожата си за него?

Използвайте слънцезащитни продукти с висок фактор на защита

22.04.2021 | 21:09 Редактор: Жаклина Иванова
Лятото наближава: Как да подготвим кожата си за него?

Лятото наближава и е време да помислим за здравето и доброто състояние на кожата си. Трябва да я подготвим отрано, за да може кожата ни да поеме ярките летни слънчеви лъчи в добра кондиция и да се справи с предизвикателствата на силното слънце.

Една от най-важните предпоставки за здрава и сияйна кожа са антиоксидантите. Снабдете кожата си с тях както отвън, така и отвътре, за да може тя да се бори ефективно със свободните радикали и ускорените процеси на стареене, които UV-лъчите предизвикват.

Посъветвайте се с вашия дерматолог за продукти, съдържащи мощни антиоксиданти. Те могат да допринесат за защитата на вашата кожа през лятото. Антиоксидантите в продуктите създават бариерна защита за кожата, която я предпазва от вредните слънчеви лъчи и стимулира деленето на клетките, като по този начин запазва нейната младост, еластичност и добро здраве.

Снабдете се с качествени слънцезащитни продукти. Един от най-сериозните фактори за преждевременно стареене на кожата са слънчевите лъчи. Те предизвикват ускорени процеси на стареене в клетките на кожата, които не само създават предпоставки за рак на кожата, но могат да предизвикат поява на пигментни петна, фини линии и бръчки.

Препоръчително е през лятото да се използват слънцезащитни продукти с висок фактор на защита – между 30 и 50. Това е сигурен начин да предпазите кожата си от влиянието на слънчевите лъчи.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК