Защо кралица Елизабет II седеше сама на опелото на принц Филип (+ВИДЕО)

Той почина на 9 април, само два месеца преди стотния си рожден ден

20.04.2021 | 10:24 Редактор: Искра Ангелова

На 17 април принц Филип - най-дълго управляващият британски принц-консорт, беше погребан след задължителната църковна церемония в "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор. Поради продължаващата пандемия от коронавирус, присъстващите бяха ограничени до 30 човека от кралското семейство. На погребението присъстваха всички деца на кралица Елизабет II и принц Филип, както и внуците им. Правнуците останаха у дома заедно с милиони зрители по целия свят.

И докато всички снимки от церемонията обиколиха социалните мрежи, новините и сайтовете, само един кадър ще остане в съзнанието ни завинаги. Снимката на кралица Елизабет II, която седи сама на погребението на съпруга си, показва огромната загуба, която тя изпитва. Заради пандемията всички членове на кралското семейство трябваше да стоят раздалечени един от друг, както и да носят маски навсякъде. Самотната снимка на кралицата е ярък контраст с тази отпреди три години, когато тя беше заснета заедно с принц Филип по време на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл.

Всеки един член на семейството отдаде почит на херцога на Единбург, като монархът на Великобритания го изпрати с бележка, поставена върху ковчега. Видимото послание беше "Обичам те", което само по себе си е достатъчно. Елизабет II и принц Филип бяха заедно 73 години, като двамата се превръщат в най-дълго управляващата кралска двойка, информира tialoto.bg.

Писмото има и специално значение за съпрузите, тъй като в началото на връзката си те са комуникирали само по този начин. Тогава Филип е служил в кралския флот и му се налага да пътува по различни места, оставайки далеч от своята любима. След като се жени за Елизабет, той решава да се откаже от военната си служба и да следва кралицата навсякъде. Според кралски експерти, докато Елизабет II е била главата на Великобритания, то съпругът ѝ е бил глава на семейството.

Въпреки че беше сама по време на погребението, кралицата със сигурност ще има подкрепата на близките си в този труден момент. Преди церемонията принцеса Юджийн направи публично обещание към дядо си от името на цялото семейство. "Благодаря ти за любовта и отдадеността към всеки един от нас и особено към баба. Ние ще се грижим за нея вместо теб", каза принцесата.

Принц Филип почина на 9 април, само два месеца преди стотния си рожден ден.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК