Здравословни напитки, с които да замените кафето сутрин

Те са един от най-добрите начини мозъкът ви да работи оптимално

20.04.2021 | 10:55 Редактор: Жаклина Иванова
Здравословни напитки, с които да замените кафето сутрин

Един от най-добрите начини да накарате мозъка си да работи оптимално и да ви служи подобаващо и услужливо е като го дарявате с поне 8 часа сън всяка нощ. 

На сутринта вероятно първото нещо, което правите, е да посегнете към любимата си чаша кафе. То ви ободрява само за момент, но не носи необходимите вещества за енергия на мозъка през целия ден. Тях можете да си ги набавите от някои други изключително здравословни напитки, с които да замените кафето сутрин.

Водата с лимон е известна като средство за детокс на тялото и ускоряване на метаболизма рано сутрин на гладно. Тя обаче дава и много енергия за мозъка. Лимоните съдържат много калий, който е важен минерал за нервната и сърдечносъдовата система. тази напитка стимулира функциите на мозъка, подобрява паметта и концентрацията. Освен това водата с лимон поддържа и добрата хидратация на организма.

Цвеклото е много богато на естествени нитрати, които имат съдоразширяващ ефект. Това подобрява кръвообращението и притока на кръв към мозъка, като го подхранва с кислород и хранителни вещества. Сокът от цвекло има положителни ефекти върху когнитивните функции на мозъка, подобрява паметта и концентрацията, повишава енергията.

Горските плодове са много сладки и вкусни. Те са изключително богати на антиоксиданти, витамини и минерали, даващи енергия и подхранващи мозъка. Антиоксидантите предпазват мозъчните клетки от увреждания и подобряват комуникацията между невроните. Изпиването на смути с горски плодове е един прекрасен начин да стартирате деня си.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК