Лунна диета - защо си струва?

Тя ни помага да елиминираме голяма част от излишните течности в организма

01.04.2021 | 14:59 Редактор: Искра Ангелова
Лунна диета - защо си струва?

Началото на всеки нов месец ни напомня да обърнем внимание на начина си на хранене. Защо началото? За много хора това е мотивация към промяна. Изявяваме желание да започнем да спортуваме и да се храним здравословно, но винаги си поставяме някакво време, от което да стартира нашият план. Ако за вас това време е началото на месеца, нова седмица, споделяме лунната диета за месец април. Разбира се тя е и за тези, които следват здравословен режим на хранене и въпреки това искат да имат няколко детокс дни в месеца.

Лунната диета се следва в рамките на 24 часа от започване на съответната лунна фаза. През това време се консумират само вода, чайове, за предпочитане билкови, пресни плодови и зеленчукови сокове. Не се консумират алкохол, млечни храни. Тъй като режимът се понася по различен начин, ако усетите замайване, липса на енергия, може да хапнете по-сладък плод, като киви, круша, плодове според сезона.

След като приключи съответната зона е важно да се захраним постепенно с твърда храна. Хубаво е да се включат домашни бульони, с един картоф, зеленчуци като тиквички, чушки. Да се захраним с кисело мляко, по-леко месо като пилешко, риба. Захранването не е един ден, а в рамките на няколко дни, информира az-jenata.bg.

Така се намалява рискът от храносмилателни неразположения, но и се запазват постигнатите резултати от лунната диета. Бъдете внимателни с консумацията на тестени изделия, солени храни, захарни изделия.

Лунната диета ни помага да елиминираме голяма част от излишните течности в организма, да се намали подпухването. Тя е подходящо начало на един по-здравословен план на хранене, в който можем да минимизираме консумацията на пакетирани храни, лакомства, преработени меса и да се храним по-чисто.

Запишете си и фазите на Луната за месец април:

- 4.04.2021 г. – 13:12 часа – последна четвърт;

- 12.04.2021 г. – 05:56 часа – новолуние;

- 20.04.2021 г. – 10:01 часа – първа четвърт;

- 27.04.2021 г. – 06:04 часа – пълнолуние.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК