Вижте кои етерични масла ще ви помогнат в борбата с алергии

Най-честите причини за алергична реакция включват цветен прашец, прах, медикаменти

30.03.2021 | 21:08 Редактор: Жаклина Иванова
Вижте кои етерични масла ще ви помогнат в борбата с алергии

Алергичната реакция започва в имунната система и когато тялото ни е изложено на някакъв алерген, имунната система произвежда имуноглобулинови антитела. Тези антитела пътуват до клетки, които освобождават хистамин и други химикали, причинявайки алергична реакция.

Най-честите причини за алергична реакция включват цветен прашец, прах, мухъл, храна, медикаменти, животински косми и други. В резултат започваме да кихаме, да изпитваме затруднено дишане, възможни са и сърбежи по кожата, усещане за дразнене в очите и т.н.

За щастие освен назначените ни медикаменти против алергия има някои масла, които също могат да помогнат за облекчаване на неразположенията.

Едно от най-добрите масла за облекчаване на алергични неразположения е ментовото масло. То незабавно отпушва синусите и облекчава подутата лигавица на гърлото, която също затруднява дишането.

Етеричното масло от босилек пък намалява възпалителния отговор на тялото към алергени, както и спомага за детоксикацията на тялото от бактерии и вируси.

Евкалиптовото масло също не е за пренебрегване. То отваря белите дробове и синусите, като по този начин подобрява кръвообращението и намалява симптомите на алергии.

Лимоновото масло подпомага дренажа на лимфната система и облекчава дихателните затруднения. Изследванията показват, че етеричното масло от лимон, инхибира растежа на бактериите и засилва имунната система.

Четете още на az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК