Ще изчезнат ли цигарите завинаги?

Според анализатори: В рамките на едно поколение липсата на пушачи може да стане реалност

27.03.2021 | 22:40 Редактор: Десислава Атанасова
Ще изчезнат ли цигарите завинаги?

След 10 до 20 години на много пазари може да няма пушачи. Правителствата и тютюневите компании са на една и съща страна в тази промяна, тъй като все повече държави приемат цели без тютюнев дим, а компаниите тласкат пушачите към продукти с намален риск като електронни цигари и прием на никотин през устата, пише БГНЕС. 

Според анализатора Оуен Бенет налице е все по-голямо синхронизиране на регулаторите и амбициите на тютюневата промишленост, в много страни в рамките на едно поколение липсата на пушачи може да стане реалност".

Мнението, че цигарите могат да се окажат „в повече”, се подкрепя и от Citigroup Inc., която очаква пушенето да изчезне до 2050 г. от САЩ, части от Европа, Австралия и големи райони от Латинска Америка, ако тенденцията на спад, наблюдавана през последните десетилетия, продължи.

"Пушенето намалява през последните пет десетилетия поради това, което наричаме ESG Squeeze: натиск от обществени нагласи, регулиране и данъчно облагане", пише този месец анализаторът на Citi Адам Спилман.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 1
Атанасова
преди 3 години
Би било добре ъа всички - по-малко белодробни заболявания, по-малко пари за лечение, като средствата се пренасочват другаде. Производителите вместо тютюневи плантации ще сеят билки, чай, цветя - земята ще е определено по-красива. Сигнализирай за неуместен коментар