Какви обувки да изберем за ваканция – за теб и за децата

Следващият ни чифт любими спортни обувки е на клик разстояние от нас

30.03.2021 | 10:36 Редактор: Тодор Петров
Какви обувки да изберем за ваканция – за теб и за децата

Пролетните пътешествия и празници ни очакват! И да си признаем, трябват ни точно няколко минути, за да стегнем малко багаж и да сме напълно готови за път! Толкова много ни се пътешества вече!

Не ни трябва много – няколко тениски, лека риза и панталони, чифт обувки, малко козметика и сме завършено окомплектовани. Хубаво е, когато следващият ни чифт любими спортни обувки е на клик разстояние от нас онлайн, удобно настанен в категорията дамски маратонки. Толкова много разнообразие от любими марки на едно място!

Ако ти е трудно да избереш в морето от разцветки и принтове, тук сме, за да помагаме! И да направим избора ти по-лесен, практичен с няколко съвета при покупка:

Ако искаш модел, който да остане трайно в колекцията ти, заложи на класически силует в по-умерен и неутрален цвят, ярките разцветки могат да излязат от мода точно толкова бързо, колкото са се появили на фокус.

Пробвай нови обувки у дома след дълъг ден навън, когато стъпалото и крака ти могат да проявяват особеност. Така ще избегнеш наранявания и раздразнения и дискомфорт през останалото време, ако обувката пасва в този момент. Не рискувай с неудобни обувки, защото лекия дискомфорт в началото, може да се превърне в рани при разходки на дълги разстояния.

Обувката трябва да следва естествените извивки на стъпалото, без да е прекалено голяма и да се изхлузва. Тествай моделите на Skechers, има огромен шанс да останеш с отлични впечатления и щастливи крачета.

Размерът при различните марки често може да се разминава с половин или дори цял номер, затова пробата е задължителна, когато не познаваме номерацията на бранда, който сме набелязали. Ако поръчваш обувки онлайн, увери се, че си измерил стъпалото си и в сантиметри, защото често можеш така да провериш най-подходящия размер за теб спрямо препоръките на сайта.

Съобрази избора си с активностите, които те очакват, ако ще тичаш с новите си спортни обувки или ще изкачваш планини, увери се, че подметката, на която залагаш е подходящата и максимално щадяща от натоварване краката ти.

Що се отнася до детските спортни обувки, комфортът отново е пръв приоритет и изборът съвсем не е толкова лесен. Поради големия брой модели детски маратонки, най-добре е детето да пробва няколко чифта за сравнение и заедно да откриете най-подходящия. Важно е обувките да бъдат леки, с мека извивка, но и стабилни.