Как да се справим с дискомфорта от смяната на времето?

Два пъти годишно местим стрелките на часовника и това донякъде ни създава неудобство

27.03.2021 | 06:50 Редактор: Ралица Братанова
Как да се справим с дискомфорта от смяната на времето?

Пълноценният нощен сън помага за формирането на нови връзки в мозъка, така че да можем да помним повече информация. Освен това добрата почивка е от съществено значение за физическото възстановяване и продуктивността ни през деня.

Два пъти годишно местим стрелките на часовника и това донякъде ни създава неудобство. Някои хора трудно се приспособяват към промените на лятното и зимно часово време, пише Az-jenata.bg.

Тази неделя, на 28 март в 03:00 часа, ще преместим стрелките на часовника с час напред и официално преминаваме към лятното часово време за нашия часови пояс.

Смяната на часовото време се предполагаше, че трябва да приключи веднъж завинаги през 2021 година. За това се споразумяха преди време ресорните комисии в Европарламента, но все още няма категорично решение кое часово време да бъде въведено - зимното или лятното. Ако бъде взето това решение, през октомври 2021-а може би ще бъде последната смяна на времето.

Как да се справите с поредната смяна на часово време?

Намалете приема на захар, вино, глутен и млечни продукти. Според специалисти, тези храни причиняват най-много хормонални възпаления, което може да доведе до лош сън.

Приемайте хранителни добавки

Те са чудесен начин за поддържане на хормоналния баланс. Освен това лошото здравословно състояние на червата е свързано с умората, така че помислете за хранителни добавки, подпомагащи здравословната чревна флора. Витамини и минерали, които ще ви помогнат да се преборите с умората са витамини D, C, B, магнезий.

Добавете към менюто си здравословни мазнини

Бедното на полезни мазнини меню, може да окаже влияние върху нашите енергийни нива и качество на съня. Ето защо е важно в менюто ви да има по-мазни риби като скумрия, сьомга, сурови или печени ядки (без сол), авокадо.

Спортувайте

Спортните активности са най-добрият начин да се справим с умората и меланхолията, която е често срещана през есенно-зимните месеци. Затова спортувайте поне 2-3 пъти седмично.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 2
Никой
преди 2 месеца
Минаваме на московско часово време,а не на лятно и докога? Сигнализирай за неуместен коментар