Музикалната академия отбелязва 100-годишен юбилей

Висшето учебно заведение е водещо в страната в сферата на музикалните и танцовите изкуства

14.03.2021 | 15:05 Редактор: Радостина Димитрова

100 години музикална академия "проф. Панчо Владигеров". За юбилея е подготвена специална програма от концерти и изложби, които ще продължат през цялата година. Висшето учебно заведение е водещо в страната в сферата на музикалните и танцовите изкуства. 

Актьорът и певец Виктор Ибришимов е един от успешните възпитаници на академията. Разказва, че годините обучение са били изключително полезни за кариерата му. 

"Даде ми шанс да се справя с голяма част от страховете си, свързани със сцена с показване пред хора. Това са едни 4 години в които ти си изпитван в добрия смисъл на думата, изпитван си да бъдеш смел, другото което ми даде са едни прекрасни преподаватели в лицето на професор Силемски и доцент Караянков, при които съм имал честта да уча", сподели той.

След силния старт в София, талантът му е оценен и в Кралската музикална академия в Лондон. А отново в България той е убеден в професионализма на преподавателите в Националната музикална академия.

Георги тепърва тръгва по стъпките на Виктор.

Според рейтинговата система на висшите училища в България, Академия "Проф.Панчо Владигеров" е първенец в областта на музикалните и танцовите изкуства през последните 10 години.

"Много се радвам че имаме и много чуждестранни студенти. Ние сме университета, в който в момента се обучават най-много чуждоезични китайци, колкото и да бъде интересно ние наистина представяме един много висок образователен продукт", заяви ректорът проф. Сава Димитров.

Първата от проявите в юбилейната програма на Академията е концерт в зала България на 23 май. 

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК